En Popüler Şifre Yöneticisi Programları - FighTekno

En Popüler Şifre Yöneticisi Programları

 


1.LastPass

Şifrelerinizi yönetmek için gönül rahatlığıyla kullanacağınız programlardan bir tanesi LastPass’dır. Program tüm tarayıcılar, Windows, Android ve İOS işletim sistemleriyle uyumlu çalışmaktadır. Kullanıcı adı ve şifrelerinizi tek bir yerden yöneterek kontrol edebilirsiniz. Hangi siteye girerseniz girin, bilgilerinizi düşünmenize gerek yok. Program size kullanıcı adı ve şifrenizi hemen hatırlatır.

E-posta, sosyal medya ve diğer siteler için bilgilerinizi yazıp, kaydedin. Bilgilerinizi kategorilere ayırabilirsiniz. Program içinde oluşturduğunuz veri tabanının şifresini girdikten sonra her türlü kullanıcı adı ve şifre anında karşınıza gelir.

2.1Password

1Password programını dünya genelinde milyonlarca kullanıcı güvenerek kullanmaktadır. Ara yüzü LastPass’a benzer. Kişisel verilerinizi ve şifrelerinizi kolay bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Bulut depolama servisi Dropbox ile senkronize çalışır.

Giriş bilgisi ve şifrenizle siteye girip, bilgilerinizi programa kaydetmeniz gerekir. Bir daha aynı siteye girdiğinizde, giriş bilgileriniz otomatik olarak doldurulur. Program mobil ve masaüstü cihazlarla uyumlu çalışmaktadır.

3.KeePass

KeePass programı çok kullanıcı, veri tabanında bulunan bilgileri transfer etme, kaydedilmiş bilgileri kategorilere ayırma özelliklerine sahiptir. Program tüm bilgilerinizi tek bir yerde güvenle saklamanıza yardımcı olur. KeePass’ı sadece Windows işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabilirsiniz.

4.Dashlane

Windows, Mac, İOS ve Android işletim sistemleriyle uyumlu çalışmaktadır. İki faktörlü kimlik doğrulaması ve şifreleri değiştirme özelliğine sahiptir. Güncellemeler sayesinde cihazda çok fazla yer kaplamaz. Kaydettiğiniz bilgiler program içinde şifre ile korunur. Acil bir durumda şifrenizi paylaşacağınız kişiyi önceden belirleyebilirsiniz. Güvensiz, sahte, illegal vb. siteye giriş yaptığınızı anladıysanız, şifrenizi otomatik sıfırlama özelliğini kullanarak şifrenizi hemen değiştirebilirsiniz.

5.Sticky Password

Windows, Mac, İOS ve Android cihazlarla uyumlu çalışmaktadır. Sticky Password şifre yöneticisi programını AVG virüs programının yapımcıları geliştirmiştir. Güçlü şifre belirleme, AES-256 şifreleme ve mobil cihazlar için farklı özellikleri bulunmaktadır. Birden fazla internet tarayıcısıyla uyumlu çalışmaktadır. Programa Face ID ve parmak izini kullanarak giriş yapabilirsiniz.

6.Intel True Key

Intel tarafından geliştirilmiş şifre yöneticisi programıdır. Kaydedilen şifreleri parmak izi yüzle açabilirsiniz. Bir siteye giriş yaptığınızda kaydetmiş olduğunuz bilgiler otomatik olarak karşınıza gelir. Yeni bir hesap için şifre oluşturmak isterseniz, programı kullanarak güvenli şifre oluşturabilirsiniz. Kullanmış olduğunuz şifre üzerinden çok fazla geçmişse, şifrenizi değiştirmeniz için sizi uyarır.

Program ayrıcı adres, kredi kartı, üyelik bilgileri gibi verilerinizi kaydetmenize yardımcı olmaktadır. Programda yaşanacak herhangi bir güvenlik açığı için, gelen güncellemeyi ya da yamayı kurarak sorunu çözebilirsiniz.

7.Password Boss Premium

Programın deneme sürümünü kullanıp, kişisel ve iş amaçlı ücretli versiyonlarından birini satın almanız gerekmektedir. İki faktörlü kimlik doğrulama, 256-bit şifreleme, uçtan uca güvenlik, özel güvenlik politikaları, rol tabanlı erişim, denetim izi ve kullanıcı-grup yönetimi özelliklerine sahiptir.

Şifrelerinizi ailenizle güvenle paylaşabilirsiniz. Acil bir durum olduğunda şifrelerinize ulaşacak kişiyi belirleyebilirsiniz. Yeni bir üyelik oluşturmak için, bilgilerinizi kaydedebilirsiniz. Tüm bilgilerinizi güvenle saklayabilirsiniz. Yeni üyelik için güçlü şifreler oluşturabilirsiniz.

8.Zoho Vault

Ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunmaktadır. Tüm tarayıcılarla ve işletim sistemleriyle uyumlu çalışır. Şifrelerinizi güvenle saklamanıza yardımcı olur. Dosya ve belge ekleyebilirsiniz. Tüm cihazlardan verilerinize erişebilirsiniz. Bir kere giriş yapıp, bilgilerinizi kaydettikten sonra bir sonraki girişlerde tüm bilgileriniz otomatik olarak karşınıza gelir. Yeni bir kayıt için güçlü şifreler oluşturabilirsiniz. Şifreleri içe ve dışarı aktarabilirsiniz. İki faktörlü kimlik doğrulaması özelliğine sahiptir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar