WhatsApp’ın yeni reklam sisteminin detayları - FighTekno

WhatsApp’ın yeni reklam sisteminin detayları

 


Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun süredir kullanımda olan yeni bir reklam sistemi için son hazırlıklarını yapıyor. Peki WhatsApp’ta reklam nasıl gösterilecek?

WhatsApp her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor ve kullanıcılara genellikle güncellemeler yoluyla yeni özellikler sağlıyor, ancak her zaman önümüzde görünmüyor. Hatta birçok kişi WhatsApp’ın nasıl para kazandığını bilmek istiyor; çünkü merak konusu, milyonlarca kullanıcısı olan bir uygulama reklamsız nasıl gelir elde edebilir?

Bu konuda pek çok iddia yapılsa da en dikkat çekici olanı WhatsApp’ın kullanıcı bilgilerini satarak para kazandığı iddiası. Ancak teyit edilmediği için bu konu net değildir.

Öte yandan WhatsApp’ın yeni bir reklamcılık sistemi geliştirdiği anlaşılıyor. WhatsApp, sohbet ekranında reklam göstermeyecektir. Yeni sistem “afiş” adı verilen bir reklam türü kullanmayacak, bunun yerine kullanıcıları uygulamayı görüntülemeye devam etmek için reklamı tıklamaya teşvik edecek.

Şu anda birçok uygulama ve oyun bu şekilde ilan edilmektedir. WhatsApp üzerinden mesajlaşırken sohbet ekranında reklam olmasa da WhatsApp’ta biraz zaman geçirdikten sonra ekranda 15-30 saniye oynayıp reklam izlemeniz gerekeceği söylenebilir.

WhatsApp’ın bu konuda bir açıklaması olmasa da (8 Şubat 2021’de değiştirilecek) kullanım politikası, kullanıcılara hizmet odaklı reklamlar göstermeyi hedefliyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar